headerphoto

Welkom bij Drs Louis Wetzels Neuraaltherapie

Neuraaltherapie


Pijnbestrijding d.m.v neuraal therapie

Bij neuraal therapie wordt de patiënt plaatselijk ingespoten met een vloeistof , die het vegetatieve zenuwstelsel ( = onwillekeurig zenuwstelsel) beïnvloedt en beter in balans brengt.
Door middel van de injectievloeistoffen Lidocaïne en Procaïne kunnen stoorvelden in het lichaam worden uitgeschakeld. Hierdoor  kunnen pijnklachten en of andere klachten aanzienlijk verminderen of geheel verdwijnen


In de kliniek worden veel patiënten met diverse pijnklachten behandeld. Pijnbehandeling geschiedt over het algemeen door gebruik te maken van neuraaltherapie. Dat wil zeggen dat door middel van injecties geprobeerd wordt de oorzaak van de pijn op te sporen en die dan vervolgens te behandelen.

De prik die de pijnplaats vindt, is vaak ook de prik die meteen de pijn wegneemt. Dat kan zijn hoofdpijn, whiplash, rugpijn, fantoompijn, gewrichtspijnen etc. In het begin worden de injecties één keer per 14 dagen gegeven, als de pijn allengs minder wordt, kan de behandeling met een steeds grotere tussenpoos plaatsvinden totdat het niet meer nodig is.

Bij pijnen die ontstaan als gevolg van slijtage van het gewrichtskraakbeen (artrose) krijgen de patiënten behalve neuraaltherapie, ook medicijnen die hun kraakbeenafbraak remmen en die het kraakbeen sterker of dikker maken, zodat een pijnlijk gewricht beter kan functioneren en de pijn ook kan verdwijnen. Als deze medicijnen geen effect hebben, krijgen de patiënten injecties in de gewrichten, zoals dat al jarenlang bij beroepsvoetballers geschiedt, waardoor veel snellere genezing van het ingespoten gewricht mogelijk is.

Pijnen die ontstaan als gevolg van botontkalking (osteoporose) worden behandeld met neuraaltherapie, kalkpreparaten, voedingssupplementen en maandelijks een botgroeistimulerende injectie.

Neraal therapie Pijnbestrijding

Neuraaltherapie is een vorm van therapie
d.m.v.injecties van ziekten en kwalen, die op de gebruikelijke manier niet te behandelen blijken. De methode werd in 1928 door de Duitse artsen Walter en Ferdinand Huneke gepubliceerd en vond in Duits sprekende landen en Zuid-Amerika veel navolging vanwege het aanzienlijke percentage aan successen. In bijna alle Duitse weekbladen is over de therapie veel geschreven de laatste 20 jaar, vooral over de successen die bij bekende of beroemde Duitsers behaald werden. In Nederland verschenen hierover ooit enkele regels in het tijdschrift Flair. In Duitsland worden artsen die bevoegd zijn, nadat zij een aantal neuraaltherapie-examens afgelegd hebben, extra gehonoreerd voor het toepassen van neuraaltherapie, omdat het vaak een enorme jarenlange kostenbesparing aan overbodig geworden medicijnen betekent. In Nederland is de methode in het algemeen niet door verzekeraars erkend. Welke patiënten kunnen met neuraaltherapie geholpen worden en welke niet, staat in de twee volgende opsommingen.

Welke kwalen en welke ziektes kun je met Neuraaltherapie behandelen?

  • Hoofd: Hoofdpijn, migraine, de nasleep van een beroerte, trigeminusneuralgie, restklachten van een hersenschudding
  • Ogen: chronische bindvliesontsteking, staar, een aantal vormen van slechter wordend gezichtsvermogen tot en met blindheid toe.
  • Oren: middenoorontsteking, draaiduizelingen, duizeligheid, gehoorverlies.
  • Neus: chronische snotneus, kaakontstekingen, verlies van reukvermogen, hooikoorts.
  • Mond: Ontstoken neus- en keelamandelen.
  • Hals: Struma en bloedvatvernauwing van de halsslagader.
  • Borst: Asthma, chronische bronchitis, angina pectoris, intercostale neuralgie, syndroom van de 1e rib.
  • Buik: Lever- en galaandoeningen, maagzweren, chronische onbegrepen buikpijn, ontstekingen van de prostaat of prostaatvergroting, ontsteking van de eierstokken, menstruatiepijn, habituele abortus.
  • Gewrichten: Slijtage van de gewrichten, ziekte van Bechterew, carpale tunnelsyndroom, irritatie van het beenvlies, Sudeck'se atrophie, amputatiepijn, vaatkramp en vaatvernauwing.
  • Huid: Eczeem, littekenpijn, Dupuytrensche contractuur, gordelroos, slecht genezende wonden.
  • Zenuwen: neuralgieën, ischias, gordelroos.


Er zullen nog wel wat meer aandoeningen zijn waar neuraltherapie heilzaam is, maar bovenstaande opsomming maakt dan ook geen aanspraak op volledigheid.

 

Welke ziekten kun je niet genezen met Neuraaltherapie?

  1. Erfelijke ziekten als aangeboren epilepsie, doofheid en blindheid.
  2. Ernstige infectieziekten
  3. Psychische ziekten als depressies, schizofrenie, en hysterie
  4. Ziekten die ontstaan als een gevolg van een tekort aan voedingsstoffen, mineralen of vitaminen.
  5. Alle soorten kanker
  6. Een aantal resttoestanden van doorgemaakte ziekten zoals schrompelnier, schrompellever en cystenier.

Wat spuit de arts dan wel voor bijzondere stof in en waar?

De vloeistof is een veel gebruikte oplossing van procaine of lidocaine, een geschikt middel om een plaatselijke verdoving te geven om bijvoorbeeld een kies te trekken of pijnloos een huidgezwelletje te verwijderen. Wat weinig artsen weten – laat staan geloven – ondanks het bestaan van vele leerboeken en wetenschappelijke artikelen is, dat het middel vaak een geweldig geneesmiddel is bij vele patiënten, als het op de goede plaatsen ingespoten wordt.
Of het bij een patiënt als geneesmiddel werkzaam is, is helemaal niet zo moeilijk te testen: stelt u zich voor iemand heeft een tenniselleboog. De neuraaltherapeut geeft een injectie in de elleboog en de pijn is weg. Natuurlijk, want het is ook een verdovende injectie, maar als de injectie alleen als verdoving werkt, is hij na 1 uur uitgewerkt en is de pijn er weer. Werkt dezelfde injectie als therapie dan moet de pijn minstens 24 uur wegblijven, liever veel langer en moet dan mogelijk met groter wordende tussenpozen een paar keer herhaald worden om de pijnvrijheid te behouden. Dit noemt men plaatselijke neuraaltherapie.


Een ander voorbeeld: een patiënt met pijn in de knie heeft op de röntgenfoto arthrose. Inspuitingen in het kniegewricht helpen een paar uur, dan is de pijn weer helemaal terug. Dan mag men dus niet van neuraaltherapie spreken. Als de patiënt terugkomt, krijgt hij bijvoorbeeld een injectie in de littekens van een breuk of blinde darm. Op slag kan de pijn in de knie weg zijn en blijven, lang of voorgoed weg, dit is neuraaltherapie. Dit noemt men stoorveldtherapie. Het litteken van de blinde darm is stoorveld dat pijn veroorzaakt in een beschadigde arthrotische knie. Onder een stoorveld verstaat men een litteken of een ontstekingsrest, die in staat is elektrische stroompjes af te geven, met een veel hogere spanning dan voor het lichaam normaal en verwerkbaar is. Deze stroompjes overheersen de normale lichaamselektriciteit, waardoor er pijn of een gestoorde functie kan ontstaan ver verwijderd van het stoorveld. Merkwaardigerwijs kan een 1% procaine oplossing dit langs elektrische weg corrigeren door de in het ziekelijke weefsel aanwezige elektrische weerstand te normaliseren, waardoor de pijn verdwijnt of de functie normaal wordt.


Volgens een proefschrift van de Universiteit van Dusseldorf blijkt dat neuraaltherapie in 66% van de gevallen een efficiënte therapie is gebleken na 1 tot 3 behandelingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

 

 

Wise Words

Wacht niet te lang en voorkom veel problemen later....

Aambeien & Spataderen

Dokter Louis Wetzels
werkt als proktoloog en
fleboloog in verschillende praktijken, verspreid over het hele land:

dokter wetzels

In de praktijk betekent het dokter Wetzels zich naast de proktologie (leer van de endeldarm) ook flebologie
(aderkunde). Dit vakgebied omvat de behandeling van onder meer spataderen en open benen.

 

In de poliklinieken worden behandeld:

Flebologie:
Spataderen
Haarvaatjes (Bezenreizer)
Open benen (ulcus cruris)
Trombosebenen
Aderontstekingen
Lymfoedeem
Bloedvatvernauwing

Proktologie:
Aambeien
Fistels
Aarseczemen
Anale abcessen
Aarsscheur
Darmontstekingen
Spastische darmen
Aarsjeuk
Aarsverzakkingen
Anale wratten
Obstipatie

Neuraal therapie:
Pijnklachten
Gewrichtsklachten
Bloedvatvernauwing